Allmänna villkor

Allmänt

Dessa villkor gäller för prenumeration av de titlar som utges av bolagen Hall
Media AB, Bonnier News Local AB, Sydsvenskan AB, Tidningsbärarna KB
respektive Tranås Posten AB (tillsammans “Tidningsbolagen”). Se listor över
aktuella titlar nedan.

Prenumerationen tillhandahålls av Bonnier News AB, org.nr. 559080-0917,
Gjörwellsgatan 30, 112 60 Stockholm (“Bonnier News”, “vi” eller “oss”), på uppdrag
av respektive Tidningsbolag. Respektive Tidningsbolag är tillståndshavare och
utgivare av titlarna och bestämmer därmed vilket innehåll som publiceras i dessa.

Hall Media AB, org.nr. 556100-7518, ger ut följande titlar:
● Falköpings Tidning
● Jnytt
● Jönköpings-Posten
● Skaraborgs Läns Tidning
● Skövde Nyheter
● Smålands Dagblad
● Smålands-Tidningen
● Smålänningen
● Tranås Tidning
● Vetlanda-Posten
● Värnamo Nyheter
● Västgöta-Bladet

Bonnier News Local AB, org.nr. 556004-1815, (”BNLO”), ger ut följande titlar:
● Arbetarbladet
● Arboga Tidning
● Avesta Tidning
● Bandypuls
● Borlänge Tidning
● Bärgslagsbladet
● Dala-Demokraten
● Fagersta-Posten
● Falu-Kuriren
● Gefle Dagblad
● Hockeypuls
● Hudiksvalls-Tidning
● Ljusdals-Posten
● Ljusnan
● Länstidningen Södertälje
● Länstidningen Östersund
● Mora Tidning
● Nerikes Allehanda
● Norrtelje Tidning
● Nya Ludvika Tidning
● Nynäshamns-posten
● Sala Allehanda
● Sundsvalls Tidning
● Söderhamns-Kuriren
● Södra Dalarnes Tidning
● Tidningen Härjedalen
● Tidningen Ångermanland
● Vestmanlands Läns Tidning
● Örnsköldsviks Allehanda
● Östersunds-Posten

Sydsvenska Dagbladets AB, org.nr. 556002-7608, ger ut följande titlar:
● Helsingborgs Dagblad
● Sydsvenskan
● Landskronaposten (printedition av HD)
● Nordvästra skånes tidningar (printedition av HD)
● Laholms tidning (digital edition av HD)

Tidningsbärarna KB, org.nr. 946000-7579, ger ut följande titel:
● Skånska Dagbladet

Tranås Posten AB, org.nr. 556456-3731, ger ut följande titel:
● Tranås-Posten

Dessa allmänna villkor (”Villkoren”) gäller när du tar del av någon av ovan titlar
eller därmed relaterad tjänst, antingen i pappersform, via dess webbplatser eller
digital applikation (”Tjänsterna” eller ”Tjänst”). Det närmare innehållet i
Tjänsterna framgår vid var tidpunkt på respektive tidnings webbplats.

Du godkänner Villkoren när du gör din beställning av prenumeration på någon av
tidningarna eller när du skapar ett konto för någon av Tjänsterna.För att ingå avtal
om Tjänsterna/Tjänsten måste du vara 18 år. Genom ditt köp intygar du att de
uppgifter som du lämnar om dig själv är sanna och korrekta.

Behandling av Personuppgifter

Bonnier News är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter.
Information om vår behandling av personuppgifter och om hur vi skyddar din
integritet när du använder Tjänsterna finns på https://privacy.bonniernews.se/, där
du också hittar vår personuppgiftspolicy.

Prenumerationer och Abonnemang

Din prenumeration kan erbjudas i olika abonnemangsformer:

– Abonnemang som ger tillgång till en eller flera digitala Tjänster.

– Prenumeration som ger tillgång till digital Tjänst samt leverans av utvald
papperstidning. Din prenumeration har startdatum från den dag du får första
tidningen.

Tillsvidare innebär att Tjänsten levereras till dess uppsägning sker via kontakt med
våra kundcenter tex via vår kundwebb eller telefon. Kontaktuppgifter till
kundcenter finns längst ner på den här sidan.

Tidsbestämd innebär att Tjänsten levereras under en på förhand överenskommen
period. Perioden framgår vid din beställning. Vill du förlänga ditt
abonnemang/prenumeration eller byta till annan abonnemangsform ber vi dig
kontakta vårt kundcenter. Om du har en prenumeration som innehåller leverans av
en papperstidning och du vill fortsätta få din tidning levererad utan avbrott behöver
du meddela kundcenter senast en vecka före den tidsbestämda periodens slut.
Kontaktuppgifter till kundcenter finns längst ner på den här sidan.

UPPSÄGNING
Du avslutar ett abonnemang/prenumeration genom att kontakta vårt kundcenter t
ex via vår kundwebb eller telefon. Våra digitala prenumerationer som betalats med
betalsätt Klarna eller med kort kan du även avsluta via Mitt konto.
Kontaktuppgifter till kundcenter finns längst ner på den här sidan.

Abonnemanget/prenumerationen betalas i förskott och återbetalning vid
uppsägning sker endast vid dödsfall eller flytt utanför aktuellt spridningsområde
(gäller papperstidning). Ingen återbetalning görs av belopp under 100 kronor.

Du behöver avsluta ett tillsvidareabonnemang/-prenumeration minst två helgfria
arbetsdagar innan innevarande betalningsperiod löper ut (betalningsperioden är
beroende av i vilka intervaller du betalar för din Tjänst ex.vis månatligen,
kvartalsvis, årsvis).

Om du har valt att betala med autogiro behöver du anmäla din uppsägning till oss
minst tre (3) veckor före nästa planerade transaktion. Om du valt att betala med
autogiro dras detta den 27:e eller 28:e varje månad, alternativt nästkommande
vardag.

Utebliven betalning godtas inte som uppsägning. Vid utebliven betalning
förbehåller vi oss rätten att fakturera dig för eventuella betalningspåminnelser,
inkassokostnader och dröjsmålsränta enligt lag.

Bonnier News har rätt att säga upp ditt abonnemang/prenumeration med 30 dagars
varsel. Eventuell ersättning som betalats i förskott för Tjänsterna kommer då att
återbetalas till dig. Bonnier News har vidare rätt att omedelbart och utan
föregående meddelande säga upp eller stänga av din tillgång till Tjänsterna om du
väsentligen eller vid upprepade tillfällen bryter mot bestämmelserna i dessa
Villkor.

Ångerrätt
Om du tecknar en prenumeration som privatperson, så har du rätt att ångra ditt köp.
Du ska då meddela oss inom 14 dagar från det att du har erhållit första numret av
tidningen, eller vid digital prenumeration inom 14 dagar från din beställning. Du
kan utnyttja din ångerrätt genom att kontakta våra kundcenter t.ex. via vår
kundwebb eller telefon. Kontaktuppgifter till kundcenter finns längst ner på den
här sidan. Mer information gällande distansavtal och ångerrätt finns även att läsa
på Konsumentverkets hemsida www.konsumentverket.se. Där finns även en
blankett du kan använda dig av:
https://publikationer.konsumentverket.se/kontrakt-och-mallar/angerblankett

Utebliven betalning godtas inte som utnyttjande av ångerrätt. Bonnier News
förbehåller sig rätten att debitera dig för den tid du har använt Tjänsten.
Betalning
Aktuella priser för respektive Tjänst hittar du i papperstidningen och på respektive
tidnings webbplats. Priser och avgifter anges inklusive moms. Bonnier News har
rätt att ändra abonnemangs-/prenumerationsavgiften genom att meddela Kunden i
skälig tid innan ändringen träder i kraft.

Betalning av Tjänsterna ska göras i förskott. Du kan välja betalningssätt,
exempelvis faktura, kortbetalning, autogiro. I vissa fall krävs emellertid att
betalning sker på särskilt angivet sätt. Betalning ska ske inom den tid och i övrigt
enligt villkoren som gäller för ditt valda betalsätt, vilket framgår vid din
beställning. Vid betalning med pappersfaktura debiteras en fakturaavgift om 49
kronor.

Vid utebliven betalning har Bonnier News rätt att debitera dröjsmålsränta från
förfallodagen och begära ersättning för eventuella påminnelser och kostnader i
samband med inkasso.

Ett nytt abonnemang/prenumeration får inte tecknas förrän tidigare skuld är
registrerad som betald.

För det fall betalning sker via betaltjänstlösningar som tillhandahålls av tredje part,
t.ex. Klarna och PayEx, gäller i tillägg betaltjänstleverantörens särskilda villkor.

Särskilt om digital Tjänst

Vårt mål är att Tjänsterna alltid ska fungera tillfredsställande och vi kommer att
göra vårt bästa för att de ska fungera på ett bra sätt för dig som användare. Vi
garanterar dock inte att din tillgång till Tjänsterna kommer att vara fri från fel eller
avbrott.

De digitala Tjänsterna är anpassade för nyare versioner av webbläsare. Vi kan inte
garantera att det inte uppstår problem eller fel vid användande av äldre versioner
av sådana program. Observera att javascript och cookies måste vara aktiverat i din
webbläsare för att du ska få ut full funktionalitet av Tjänsterna.

Genom att skapa ett användarkonto får du ett personligt användarnamn och
lösenord som i vissa fall krävs för tillgång till Tjänsterna. Du kan använda samma
användarnamn och lösenord för att logga in på de sajter/tjänster som vid var
tillfälle ingår i Bonnier News affärsområde. Notera att vi lägger till fler
sajter/tjänster allt eftersom, varför varumärken/tjänster som omfattas av dessa
villkor kan komma att förändras över tid. Du ansvarar för att ingen obehörig får
tillgång till uppgifterna. Du ansvarar även för all användning av Tjänsterna som
sker med ditt användarnamn och lösenord. Vi ber dig kontakta kundtjänst om du
misstänker att någon obehörig har fått reda på ditt användarnamn och lösenord.

Särskilt om Papperstidning

Distribution av papperstidning
För varje tryckt tidning finns ett ordinarie spridningsområde angivet och för både
den tryckta och den digitala tidningen finns ett angivet antal utgivningsdagar.
Utgivningsfrekvens kan komma att ändras.

Distribution av papperstidningen kan ske antingen via bud eller postdistribution.
Distributionssättet av din tidning kan komma att ändras.

Vid buddistribution levereras tidningen antingen till en av Postnord anvisad
brevlåda, samlingslåda/samlingsplats för brevlådor eller till ett av distributören
uppsatt tidningsrör.

För postdistribution inom ordinarie spridningsområde levereras tidningen under
utgivningsdagen. För postdistribution utanför ordinarie spridningsområde levereras
tidningen en till två vardagar efter utgivningsdagen.

På lördagar, söndagar och midsommarafton, julafton och nyårsafton erbjuder
Postnord ingen distribution. Din tidning kommer då istället att distribueras via
postleverans nästkommande vardag.

Vi reserverar oss för att leverans av tidningen kan komma att ske med andra
intervaller än vad som anges ovan, exempelvis till följd av ändrade förhållanden
hos de utbärningsbolag vi anlitar. Du kommer att meddelas vid sådan eventuell
förändring.

En förutsättning för att vi ska kunna leverera tidningen till dig är att din brevlåda är
märkt korrekt. Om du bor i lägenhet behöver din brevlåda vara märkt med
efternamn. Om du bor i hus behöver brevlådan, förutom efternamn, även vara
märkt med adress och eventuellt stoppställe.

Vid utebliven leverans av papperstidningen måste du som kund reklamera inom sju
dagar för att ha rätt till ersättning, det gör du enklast på kundwebben. Du erbjuds
kompensation genom att vi, beroende på ditt betalsätt, förlänger din prenumeration
med motsvarande antal dagar alternativt drar av kostnaden i kommande
autogirodragning. Vänligen notera att kompensation inte erbjuds vid utebliven
leverans till följd av en Force Majeure-omständighet enligt nedan. Vi ber dig ta
kontakt med kundcenter för information om du har frågor om vad som gäller för
din tidning. Du har inte rätt till någon ersättning utöver vad som anges ovan.
Kontaktuppgifter till kundcenter finns längst ner på den här sidan.

Leverans till utlandet

Vi levererar inte våra papperstidningar till adresser utanför Sverige.

Adressändring och uppehåll
Du kan meddela ändring av din adress genom att kontakta vårt kundcenter t.ex. via
vår kundwebb eller telefon. Adressändring kan göras antingen permanent eller
tillfällig. En tillfällig adressändring måste vara minst två dagar lång och ska
begäras minst två helgfria vardagar innan. Kontaktuppgifter till kundcenter finns
längst ner på den här sidan.

Du kan även begära tillfälligt uppehåll i Tjänsten. Tillfälligt uppehåll kan endast
göras i abonnemang/prenumeration som innehåller papperstidning och medges inte
på Tjänster med enbart digitalt innehåll. Uppehållet behöver vara minst fyra dagar
och högst 90 dagar långt. Under uppehållet har du fortsatt tillgång till de digitala
Tjänster som ingår i ditt abonnemang.

Vid uppehåll förlängs Tjänsten med det antal dagar som överstiger de trettio första
dagarna av ditt uppehåll. Förlängningen läggs på efter slutet av innevarande
abonnemang/prenumerationsperiod.

Undantag från ovan gäller vid uppehåll (gäller endast prenumeration innehållande
en papperstidning) på prenumeration med kortare löptid än sex månader och till
annat pris än ordinarie. För sådan prenumeration utgår inget tillgodoräknande av
tiden för uppehållet, d v s någon förlängning av Tjänsten sker inte.

Evenemang

Om du köpt evenemangsbiljett via någon av våra kundklubbar (numera under
avveckling), har du som kund eget ansvar för att kontrollera att evenemanget inte
har blivit flyttat eller inställt. Om evenemanget har blivit flyttat eller inställt och du
önskar återfå erlagd betalning för din biljett ska du kontakta arrangören. Vi kan i
vissa fall efter överenskommelse med arrangören återbetala erlagd betalning för
biljett. Eventuell service- och distributionsavgift återbetalas inte.

I de fall evenemang inte kan genomföras på grund av oförutsett hinder utanför
arrangörens/vår kontroll, såsom krig, naturkatastrofer, allvarlig smitta, strejk eller
nya lagar, som skäligen inte kunde ha förväntats när avtalet ingicks och vars följder
denne inte heller skäligen kunde ha undvikit eller förhindrat, är arrangören/vi fria
från återbetalning, skadeståndsskyldighet eller andra påföljder. Detsamma gäller
om en föreställning ställs in beroende på någon som arrangören anlitat eller annan i
tidigare led.

I det fall biljetter ska skickas, skickar vi endast biljetter till adresser inom Sverige
och via e-post eller med Postnord. Vår ambition är att leverera dina biljetter inom
sju vardagar efter ditt köp. Leverans av biljetter till vissa större evenemang eller
turnéer kan ibland dröja ytterligare. Vi levererar alltid biljetten senast vardagen
före evenemangets start.

För konsumenter gäller konsumentköplagen samt distansavtalslagen. Vi vill
uppmärksamma dig på att bestämmelser om ångerrätt inte gäller vid köp av
evenemangsbiljett och att du därför inte kan ångra ditt köp och få pengarna
tillbaka.

Vi / Tidningsbolagen friskriver oss för tryckfel, fel i information, samt fel i
specifikation, gällande samtliga i Kundklubbarnas förekommande
evenemangsbiljetter och tjänster. All bildinformation ska ses som illustrationer och
kan ej heller garanteras återge exakt utseende och beskaffenhet. Vi /

Tidningsbolagen förbehåller sig rätten till ändring av all information, inklusive
men ej begränsat till priser, tekniska specifikationer och erbjudanden, utan
föregående avisering.

Särskilt för företagskunder

För det fall du tecknar en företagsprenumeration, ingår upp till 6 konton eller enligt
särskild överenskommelse.

Som företagskund har du inte rätt till rabatt på privatannonser eller möjlighet att ta
del av alla e-tidningar.

Användning av Tjänsterna

Användning av Tjänsterna får endast ske för privat icke-kommersiellt bruk och i
enlighet med svensk lag. Du får inte använda Tjänsterna på ett sådant sätt att vi
eller Tidningsbolagen drabbas av olägenhet eller skada.

Immateriella rättigheter

De immateriella rättigheterna till artiklar, bilder, webbplatser och annan
information som du får tillgång till genom Tjänsterna innehas av respektive
Tidningsbolag eller dess licensgivare. Att du skapar ett konto och använder
Tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra
eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i Tjänsten och ej heller
att använda Tidningsbolagens och/eller Bonnier News varumärken och
kännetecken.

Force Majeure

Bonnier News / Tidningsbolagen är befriade från ansvar för förlust, skada eller
förseningar som orsakats av lagbud, myndighets påbud, krigshändelse, strejk,
lock-out, blockad, extrema väderförhållanden (SMHI:s varningsnivå orange och
röd) eller annan omständighet som vi inte kunde ha räknat med och vars följder vi
inte kunde ha undvikit eller övervunnit.

Meddelanden

Du accepterar att Bonnier News kan komma att kontakta dig genom den
e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om
villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller
till Tjänsten.

Som en del av din prenumeration – oavsett vilken prenumerationsform du har valt,
alternativt om du registrerat ett konto – kan vi komma att skicka dig nyhetsbrev,
redaktionella notiser, erbjudanden från Bonnier News, Tidningsbolagen och/eller
Expressens samarbetspartners samt direktmarknadsföring och andra liknande
digitala utskick till den e-postadress eller mobil som du uppgivit för oss. Utskicken
sänds med den regelbundenhet som vi bestämmer vid var tid. Om du inte vill ta del
av dessa meddelanden kan du avanmäla genom att använda länken för avanmälan
längst ned i meddelandet.

Villkorsändring

Bonnier News har rätt att ensidigt ändra innehållet i dessa Villkor. Eventuella
förändringar träder i kraft tidigast 30 dagar efter det att ändrade villkor har
meddelats dig genom att ha hållits tillgängliga på Tidningsbolagens webbplatser
eller kommunicerats på annat sätt. I den mån vi gör väsentliga förändringar i
Villkoren har du som prenumerant rätt att avbryta din prenumeration/abonnemang i
förtid.

Vi utvecklar kontinuerligt Tjänsterna vilket innebär att vi kan komma att lägga till,
förändra och ta bort funktioner i dem. Om den beställda Tjänsten utgår eller
utgivningsfrekvensen minskar kommer vi att erbjuda dig en jämförbar tjänst.

Ansvarsbegränsning

Bonnier News och Tidningsbolagen ansvarar inte för att det innehåll som
tillgängliggörs via Tjänsterna är korrekt eller fullständig och inte heller för
eventuella fel eller avbrott i Tjänsterna. Eventuell skada eller förlust som
uppkommer till följd av felaktigheter i innehåll eller till följd av fel eller avbrott i
Tjänsterna ersätts inte, om inte annat uttryckligen framgår i dessa Villkor.
Tjänsterna kan innehålla länkar till andra webbplatser som inte står under vår
kontroll. Vi ansvarar inte för integritetsskydd eller innehåll på dessa webbplatser
utan tillhandahåller länkarna för att underlätta för våra besökare att hitta mer
information inom specifika områden.

Bonnier News och Tidningsbolagen ansvarar vidare inte för brottsliga gärningar
som begås med användning av Tjänsterna, till exempel hot eller förtal, för
obsceniteter, för störande, kränkande, olämpligt eller olagligt innehåll eller
uppförande från någon användares sida vid nyttjandet av Tjänsterna.

Överlåtelse

Dessa Villkor, och de rättigheter och skyldigheter som följer genom ditt köp, kan
inte överlåtas eller överföras till annan part av dig. Bonnier News har rätt att fritt
överlåta sina rättigheter och skyldigheter enligt Villkoren till annan part.

Gällande lag och tvistlösning

Villkoren lyder under svensk lag och eventuella tvister ska avgöras av svensk
allmän domstol. Om du är missnöjd med en Tjänst kan du också vända dig till
Allmänna Reklamationsnämnden, www.arn.se .

Kundservice

Du är alltid välkommen att kontakta vårt Kundcenter. Du hittar kontaktuppgifter
till oss på våra kundwebb där du även direkt kan administrera dina tjänster. Du når
oss även på telefon eller via e-post

Kundcenter

Kundwebb: kundservice.bonniernewslocal.se
Telefon: 010-709 79 00
E-post: kundservice.bnlo@bonniernews.se

Tranås-Posten
Om du är prenumerant hos Tranås-Posten
Telefon: 0140- 385579

E-post: kundservice.tp@bonniernews.se