Hur uppdaterar jag min e-tidningsapp?

Det är viktigt att din e-tidningsapp alltid är uppdaterad till senaste version.

Om du har automatisk uppdatering påslagen i din enhet brukar nya versioner automatiskt laddas ner och installeras. Men automatisk uppdatering kan ibland dröja eller inte fungera, och förutsätter att din enhet är ansluten till wifi (trådlöst nätverk) och fullt laddad.

Du kan uppdatera appen manuellt genom att följa instruktionerna här nedanför.

Om du redan var inloggad behöver du oftast inte logga in på nytt efter en app-uppdatering.

Problem att logga in? Läs mer här.

Uppdatera manuellt i iOS

INFO: Senaste versionen av iOS-appen (för iPad och iPhone) har versionsnummer 8.7.2 och rullades ut i App Store 11 mars 2020.

1. Öppna ”App Store”
  2. Tryck på ”Uppdatera”
  3. Sök upp e-tidningsappen i listan över appar och tryck på ”Uppdatera

Har du iOS 13?

I Apples senaste operativsystem (iOS 13) har knappen ”Uppdatera” flyttats från App Store-appens verktygslist. Då gör du i stället så här:

1. Öppna appen ”App Store”
  2. Tryck på din personliga ikon längst upp till höger för att öppna ”Konto”
  3. Scrolla ner till ”Personliga rekommendationer”
  4. Där under ser du de appar du kan uppdatera manuellt

Problem vid uppdatering?
Ibland kan oväntade problem uppstå i appen i samband med en uppdatering. Enklaste sättet att lösa dem är att radera appen helt och ladda hem den på nytt från AppStore.
Läs mer om hur du raderar en app.

Ladda hem appen på nytt från AppStore

Läs mer om e-tidningsappen för IOS

Uppdatera  manuellt i Android

Ny version av Android-appen med versionsnummer 8.4.7 rullades ut i Google Play från 2 mars 2020 och innehåller diverse förbättringar bland annat direkt nedladdning för läsning offline.

1. Öppna Google Play
  2. Tryck på ikonen för att öppna panelen med fler val
  3. Tryck på menyvalet för ”Mina appar & spel”
  4. Sök upp e-tidningsappen i listan och tryck på ”Uppdatera”.

Appen kan installeras och fungerar ner till Android 4.1.  Men om du har en äldre Android-version kan du få se ett meddelande i Google Play med texten  ”Den här appen är kanske inte optimerad för din enhet”  (på engelska: ”This app may not be optimized for your device”)  Det är en information om att appen är optimerad mot API-nivå 28, vilket är Android 9.

Att appen är optimerad för mera moderna Android-versioner hindrar dock inte att appen installeras och fungerar på enheter med äldre Android-versioner.

Får du problem efter en uppdatering eller ominstallation? Ibland kan du behöva rensa gammal data och cache från din Android-enhet. Läs mer här

Läs mer om e-tidningsappen för Android

Så ställer du in automatisk uppdatering i Android – info från Google Play

Mer info om e-tidningen

Frågor och svar om e-tidningen

Här hittar du alla våra e-tidningar