Varför är det suddig text i e-tidningen på min dator?

Så här ser nya webbversionen ut på Gefle Dagblad. Det fungerar på samma sätt på alla våra 28 e-tidningar.

I början av december 2019 lanserades e-tidningens webbversion med delvis nytt utseende och nya funktioner.

För dig som läser e-tidningen via webbläsaren i en dator kommer att märka skillnad på att sidorna laddas snabbare och det är smidigare att bläddra framåt i tidningen.

Men några användare, framför allt med Firefox, har klagat på att texten blivit suddigare.

Det är förstås inte meningen. Vi arbetar just nu med att förbättra textkvaliteten, så att den ska bli knivskarp när du zoomar in på en tidningssida. Ibland kan man dock uppleva att själva inzoomningen tar lite mer tidigare, att det är suddigt innan texten blir skarp.

Vi är dock medvetna om att det kan finnas inkörningsproblem i vissa webbläsare.

Om du drabbas av detta vill vi gärna att du i första hand uppdaterar din webbläsare.

Testa gärna en annan webbläsare också, till exempel Google Chrome.

Om inte det hjälper så får du gärna in en felrapport och ta med så många uppgifter som möjligt om operativsystem, tidning, artikel etc. så kan vi enklare felsöka.