Hur byter jag till ett betalsätt utan fakturaavgift?

Det finns många sätt att betala din prenumeration förutom den traditionella pappersfakturan. Här kan du läsa om hur du byter till e-faktura, pdf-faktura och autogiro:

E-FAKTURA 

Att betala med e-faktura betyder att en digital faktura skickas till din internetbank, där den dyker upp under dina betalningar. Du kan granska specifikationen och sedan betala fakturan med ett klick. Du kan också ange att e-fakturor ska betalas med automatik på förfallodagen. Exakt hur det fungerar varierar från bank till bank. Behöver du hjälp med att hantera e-fakturan kan din banks kundtjänst hjälpa dig.

Om du ansluter dig till e-faktura är det viktigt att du är uppmärksam på de fakturor som kommer till din internetbank eftersom vi inte aviserar dig på något annat sätt. Saknar vi en betalning kommer en påminnelse att skickas som pappers-faktura och det kan då tillkomma påminnelseavgift.

Du ansluter dig till e-faktura så här: Logga in i din internetbank och sök upp betalningsmottagare ”Bonnier News AB – Skånska Dagbladet”. Fyll i uppgifterna som efterfrågas inklusive ditt kundnummer. Du får besked från din bank när anmälan är klar. Till dess ska du betala de fakturor som kommer med posten.

PDF-FAKTURA 

Pdf-faktura är en exakt kopia av pappersfakturan men skickas istället till din e-post. Det är ett perfekt alternativ om man vill ha fakturan men slippa onödiga papper och transporter. Betalningen gör du sedan som vanligt, tex genom att scanna eller fylla i ett betalningsuppdrag med bankgiro, belopp och OCR-nummer som finns på fakturan.

Om du ansluter dig till pdf-faktura är det viktigt att du är uppmärksam på de fakturor som kommer till din e-post. Du måste också se till att vi alltid har aktuella uppgifter för att kunna e-posta fakturan till dig. Saknar vi en betalning kommer en påminnelse som pappersfaktura och det kan då tillkomma påminnelseavgift.

Du ansluter dig till pdf-faktura så här: Kontakta kundtjänst för att ansluta dig till pdf-faktura eller för att ändra den e-post som fakturan skickas till.

AUTOGIRO 

Att betala via autogiro betyder att räkningarna betalas automatiskt från ditt konto på förfallodagen.

Du ansluter dig till autogiro så här:

För att vi ska få lov att dra pengar från ditt konto behöver du lämna ett medgivande. Det gör du i din internetbank*). I bankens avdelning för autogirobetalningar lägger du till en ny mottagare. Du söker fram oss med namnet

”Bonnier News AB – Skånska Dagbladet” eller vårt bankgironummer ”260-0088”.

När allt är klart med medgivandet kommer vi att automatiskt börja dra betalningar från ditt konto. Till dess ska du betala de fakturor som kommer med posten.

Om du ansluter dig till autogiro är det viktigt att du alltid ser till att det finns tillräckligt med pengar på kontot på förfallodagen. Vi aviserar inte varje enskild betalning eftersom priset är överenskommet i förväg. Allmänna prisjusteringar aviseras på vår hemsida, i inforutan på sidan 2 i tidningen och/eller i brev.

Skulle en betalning misslyckas görs ytterligare försök i närheten av förfallodagen. Misslyckas alla försök kan betalningen komma att hänskjutas till nästa månad. Prenumerationen kan också komma att dras in. En slutfaktura på papper skickas då ut för obetald prenumerationstid och en krav-avgift kan tillkomma.

*) Om du inte har någon internetbank men ändå vill betala med autogiro kan du kontakta kundtjänst för att få en medgivandeblankett på papper att fylla i.