Nu kommer NP med posten

Som vi tidigare berättat kommer vi, från och med 2 oktober, att byta distributionssätt från bud till post.
Här nedan har vi samlat frågor och svar om vad det betyder för dig som är prenumerant på Nynäshamns Posten som papperstidning.

Du vet väl att du kan läsa Nynäshamns Posten som e-tidning redan till frukost.
E-tidningen är en digital version av papperstidningen som du läser i din surfplatta och den ingår i din prenumeration. Det enda du behöver göra är att gå in på nynashamnsposten.se/etidning.

Klicka på e-tidningen och skapa konto eller logga in.

 

Frågor och Svar

Varför gör ni det här?
Vi gör denna förändring för att långsiktigt kunna säkerställa att vi även i framtiden kan dela ut papperstidningen till de kunder som vill ha den. I takt med att allt fler väljer att att ta del av Nynäshamns Postens innehåll i digitala kanaler ser vi här en möjlighet att kunna fortsätta leverera papperstidningen till de som vill ha den. Gör vi inte den här förändringen kommer det bli så dyrt att distribuera en lägre upplaga att prenumerationerna skulle rusa iväg i pris.

Gör ni det här för att spara pengar?
Om vi inte agerar nu ser vi att vi inte kommer att kunna leverera papperstidningen alls på lång sikt. Vi gör den här förändringen för att ge papperstidningen en möjlighet att finnas kvar. Genom att minska kostnaderna för distributionen kan vi även fortsättningsvis erbjuda en papperstidning till dem som vill ha det.
Om du vill ha nyheter tidigt på morgonen kan du välja våra digitala produkter – e-tidningen och det plusmärkta innehållet på nynashamnsposten.se. Både e-tidningen och Plus ingår i ditt Komplettpaket.
E-tidningen är en digital version av papperstidningen som du läser i mobilen, surfplattan eller datorn. Både den och det plusmärkta innehållet kommer du åt genom att logga in på sajten.

Varför gör ni det här nu?
Enligt de antaganden och beräkningar vi har gjort kommer vår lönsamhet att minska kraftigt de närmaste åren. För att säkerställa utgivningen av papperstidningen nu och på lång sikt väljer vi att göra detta redan nu.

Vad innebär det här för mig som prenumerant?
Det innebär att du kommer att få din tidning tillsammans med din post under dagen istället för på morgonen med ett tidningsbud. Men produkten Nynäshamns Posten förändras inte. Tidningen du får med posten håller samma kvalitet som tidigare.

Vilken tid kommer min tidning under dagen?
Det beror på när du får din post idag.

Kommer jag att få ett lägre pris på tidningen nu när den kommer senare?
Nej, eftersom tidningen du får är samma produkt som tidigare kommer du att betala samma pris.
Posten har ju inte det bästa ryktet när det gäller leverans – kan jag lita på dem?
Vi känner oss trygga med att posten kommer att leverera utifrån det avtal vi har med dem gällande kvalitet, tidpunkt och leverans.

Kommer detta att påverka innehållet i tidningen?
Nej, innehållet i tidningen kommer inte att ändras i och med denna förändring.

Jag vill sluta prenumerera nu när tidningen kommer så sent.
Vi kanske kan erbjuda dig något av våra digitala paket istället? Med Digital får du e-tidningen, som är en digital version av papperstidningen, varje tisdag och fredag och den är tillgänglig redan tidigt på morgonen. Du har även tillgång till vårt plusmärkta innehåll på nynashamnsposten.se. – det enda du behöver göra är att logga in!
Som inloggad hos oss kan du dessutom ta del av våra exklusiva erbjudanden i Läsarshoppen. Där kan du köpa biljetter till evenemang, resor med mera till riktigt bra pris.
Du vet väl att du med ditt inlogg på nynashamnsposten.se har tillgång till allt innehåll på alla sajter och appar som ingår i Mittmedia och i samarbetet Sveriges Lokalnyheter. Det innebär att du kan läsa lokala nyheter från Umeå i norr till Markaryd i söder. Det enda du behöver göra är att skapa ett konto på den sajt som du är intresserad av – du använder samma inloggningsuppgifter och lösenord som på vår nyhetssajt.

Hur kommer det sig att Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet fortsätter att dela ut sina tidningar på morgonen?
Upplagan på NP som papperstidning minskar, eftersom allt fler väljer att ta del av vår journalistik digitalt. Det gör att våra kostnader ökar när vi fortsätter att dela ut tidningen med bud.
Anledningen till att vi har valt att gå över till dagdistribution med post är att vi ser det som ett sätt att långsiktigt säkra möjligheten för den som vill fortsätta läsa papperstidningen.