Var hittar jag villkoren för lokus.se?

De allmänna villkoren för lokus.se hittar du här »»

 

Utöver de allmänna villkoren har vi några tilläggsregler som vi tillämpar för lokus.se

Förtydliganden om vem som får annonsera
Lokus Köp&Sälj är endast till för privatpersoner som vill köpa och sälja varor (inte hushållsnära tjänster, företagstjänster eller annonser i kommersiellt syfte).

Annonsering under Djur&Tillbehör
Dagmatte, fodervärd, medryttare, avelshingst – hänvisar vi till kategorin Tjänster. Vi tillåter annonser om hundkennlar att annonsera på Lokus Köp&Sälj.
OBS! Kennelnamn eller hänvisning till kenneln får inte vara med i tidningsannonsen.
Djurets ålder vid leverans och födelsedata måste framgå någonstans i annonsen (det räcker om det är med i webbannonsen)

Företagsliknande försäljning
är inte tillåten på Lokus Köp&Sälj. Tidningen förbehåller sig rätten att avgöra när en annons är företagsliknande. Det kan gälla annonsör som tillverkar varor på beställning, annonsör som köper varor för vidare försäljning. Dessa annonsörer hänvisar till att annonsera under annan plats i tidningen, som radannons under vinjett ”Varor & Tjänster” eller till affärsannons.
Annonser som gäller hushållsnära tjänster som t.ex. målningsarbeten, däckbyten, dagmatte, hundvakt, snickeriarbeten, medryttare, rostlagning, plåtarbeten o.s.v. bokas under lokus.se och kategorin Tjänster.

Motorfordon köpes
Dessa annonser är tillåtna om personen eftersöker ett fordon – inte flera fordon. Annonsen ska vara specificerad till ett fordon, tänkt prisklass, märke och eventuellt antal mil.

Loppisannonsering på lokus.se
Loppis är för privatpersoner – dvs dit hör garagerensning, flyttstädning, kvartersloppisen. Den ska anordnas av en privatperson och äga rum vid ett enstaka tillfälle. Övriga annonsörer hänvisas till eftertextannonseringen och kategorin ”Auktion & Loppis”.

Dödsbon, hela hem, skrot m.m.
Detta betraktas som affärsdrivande verksamhet och ska placeras under eftertextannonseringen och kategorin ”Auktion&Loppis” alternativt ”Varor&Tjänster”.

Pälsar
Pälsar som är gjorda av fridlysta djur är förbjudet att sälja. Här stödjer vi oss på CITES-konventionen den 3 mars 1973 om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (SÖ 1974:41), Polisens hemsida och lagen om artskyddsbrott.

Kemikalier
Vi tillåter inte att privatpersoner säljer olja, bensin, fotogen m.m. på lokus.se då det finns restriktioner kring hur dessa får hanteras av privatpersoner.

Rekommenderad prissättning av djur
Lägsta priserna i djurkategorin återspeglar den kostnad som är förenlig med ett ansvarsfullt djurägande och angivet lägsta pris är till för att förhindra ogenomtänkta köp och att motverka djurplågeri.
• Katt minst 100 kr.
• Hund minst 500 kr.
• Kanin minst 100 kr.
• Råtta, hamster och marsvin, minst 100 kr.
• Reptil, minst 100 kr.
• Fågel, minst 100 kr.
• Lantbruksdjur (däggdjur), minst 100 kr.
• Lantbruksdjur (fågel), minst 50 kr.
• Fiskar och leddjur/insekter, minst 25 kr.
Bonnier News Local AB följer de normer och rekommendationer som är fastställda av Sveriges Tidningsutgivareförening (Tidningsutgivarna) och Föreningen Sveriges Tidskrifter.