Viktig information till dig som är prenumerant på Ljusnan

Från och med 1 oktober förändras antalet utgivningsdagar för Ljusnan  som papperstidning och e-tidning. Nedan får du svar på vanliga frågor om vad det  betyder för dig som kund.

Varför görs detta?

Vi vill fortsätta att satsa på och utveckla den viktiga lokala journalistiken. För att kunna göra det behöver vi möblera om bland våra resurser. Det blir allt dyrare att trycka och dela ut papperstidningar när fler och fler väljer att konsumera sina nyheter i våra digitala kanaler. Färre utgivningsdagar av papperstidningen frigör resurser till fler och ännu bättre lokala nyheter till alla våra läsare.

Vilka dagar kommer tidningen ut efter förändringen?

Som papperstidning kommer Ljusnan ut  fyra dagar i veckan – måndag, onsdag, torsdag och fredag. Nya utgivningsdagar för e-tidningen är måndag, onsdag, torsdag, fredag och söndag. Förändringen gäller från och med 1 oktober. På ljusnan.se och i appen kan du som vanligt ta del av lokala nyheter dygnet runt, var och när du vill.

Vad händer nu med Helgpaketet och Vardagspaketet?

Både Helgpaketet och Vardagspaketet utgår. Om du idag prenumererar på Helgpaketet flyttas du istället över till Digital Premium (där e-tidning och allt innehåll på sajt och i app ingår). Om du idag prenumererar på Vardagspaketet flyttas du automatiskt över till en Totalprenumeration (där papperstidning, e-tidning och allt innehåll på sajt och i app ingår). Mer information om detta skickas till dig separat via postbrev.

Hur påverkas prenumerationspriset?

I samband med förändringen har priset på Total-paketet sänkts. Det nya priset är 409 kr/månad* (tidigare 442 kr/månad*). Du som har Digital Premium behåller samma pris som tidigare.

Vad händer med de pengar jag redan har betalat in (via faktura) nu när priset sänks?

Om du har Totalpaketet och har betalat i förskott med faktura, förlängs din prenumeration automatiskt och kommer att räcka längre (gäller endast kunder som har gjort en betalning som sträcker sig in i oktober).

Hur påverkas jag som betalar med autogiro nu när priset sänks?

Om du har Totalpaketet och betalar med autogiro, dras det nya priset i slutet av september eftersom du betalar din prenumeration i förskott.

*Gäller privatkunder.