Viktig information till dig som är prenumerant på Söderhamns-Kuriren

Som vi tidigare informerat om, har vi från och med 1 oktober förändrat antalet utgivningsdagar för Söderhamns-Kuriren som papperstidning och e-tidning. Nedan hittar du viktiga frågor och svar om vad det betyder för dig som är prenumerant.

Varför görs detta?

Vi gör en storsatsning på vår lokala närvaro. För att kunna hålla löftet att leverera fler och bättre lokala nyheter till dig, behöver vi möblera om bland våra resurser. Färre utgiv­ningsdagar gör det ekonomiskt möjligt. Det är kostsamt att trycka och dela ut papperstidningar, nu kommer vi istället kunna lägga pengarna på ännu bättre lokaljournalistik.

Vilka dagar kommer tidningen ut efter förändringen?

Söderhamns-Kuriren kommer från och med den 1 oktober  ut tre dagar i veckan – måndag, onsdag och fredag. Både som papperstidning och som e-tidning. På Helahälsingland.se och i appen kan du som vanligt ta del av lokala nyheter dygnet runt, var och när du vill. Som prenumerant på Komplett eller Plus Premium har du också fortsatt tillgång till de övriga e-tidningarna i Hälsingland.

Vad händer nu med Helgpaketet?

Helgpaketet har utgått. Om du tidigare har prenumererat på Helgpaketet har du automatiskt flyttats över till Plus Premium (där e-tidningen och allt digitalt innehåll på sajt och i app ingår). Mer information om detta har skickats till dig separat via postbrev.

Hur påverkas prenumerationspriset?

I samband med förändringen har priset på Komplettpaketet sänkts. Nuvarande pris är 359 kr/månad* (tidigare 408 kr/månad*). Du som har Plus eller Plus Premium behåller samma pris som tidigare.

Vad händer med de pengar jag redan har betalat in (via faktura) nu när priset sänks?

Om du har Komplettpaketet och har betalat i förskott med faktura, förlängs din prenumeration automatiskt och kommer att räcka längre (detta gäller endast kunder som har gjort en betalning som sträcker sig in i oktober).

Hur påverkas jag som betalar med autogiro nu när priset sänks? Om du har Komplettpaketet och betalar med autogiro, dras det nya priset i slutet av september eftersom du betalar din prenumeration i förskott.

Har du frågor är du välkommen att kontakta kundservice på 010-709 79 00, öppet måndag-torsdag kl. 8-17, fredag 8-16.

 *Gäller privatkunder.