Frågor och svar om nya utgivningsdagar för Ljusdals-Posten

När händer detta?

Det första numret av “nya” Ljusdals-Posten kommer onsdagen den 2 september. Från och med 2 september kommer tidningen måndag, onsdag, torsdag och fredag.

Varför görs detta?

Vi gör en storsatsning på vår lokala närvaro, med egen chefredaktör och utökad redaktion. För att kunna hålla löftet att leverera fler och bättre lokala nyheter till dig, behöver vi möblera om bland våra resurser. Vi tillför lokala redaktionella resurser, och gör det ekonomiskt möjligt genom att göra den här förändringen.

Kommer jag få färre/sämre nyheter nu?

Nej, tvärtom så gör vi en stor lokal satsning. Tidningen har fått en egen chefredaktör och fler reportrar på plats. Även om pappers- och e-tidningen kommer färre dagar, kommer du få fler och bättre lokala nyheter dygnet runt i våra digitala kanaler (som också ingår i din prenumeration).

Vilka dagar kommer tidningen ut efter förändringen?

Ljusdals-Posten kommer istället för sex dagar i veckan, nu komma ut fyra dagar i veckan – måndag, onsdag, torsdag och fredag.

Kommer det komma ut en e-tidning de dagar som det inte kommer en papperstidning?

Ljusdals-Posten kommer inte att komma som e-tidning de dagar som det inte kommer en papperstidning. Däremot kan du som vanligt läsa Söderhamns-Kuriren, Hudiksvalls Tidning och Ljusnan som e-tidning. Och ytterligare ett tjugotal dagstidningar! Klicka här för att komma till alla e-tidningar.

Hur kommer det här att påverka prenumerationspriset? Får jag rabatt?

I samband med förändringen sker en prisreducering, dvs priset på Komplettpaketet (där både papperstidningen, e-tidningen och allt digitalt innehåll ingår) sänks.

Nuvarande pris för sex dagar är 389 kr/månad.* Efter förändringen kostar en Komplett-prenumeration 349 kr/månad.*

Du som har Plus Premium (bara e-tidning och allt digitalt innehåll) behåller samma pris som tidigare, och har fortsatt tillgång till alla (ett tjugotal) e-tidningar inom koncernen.

Vad händer med Helgpaketet?

Helgpaketet utgår. Om du idag prenumererar på Helgpaketet kommer du automatisk att flyttas över till Plus Premium (där e-tidningen och allt digitalt innehåll på sajt och i app ingår). Mer information om detta skickas till dig separat.

Vad händer med de pengar jag redan har betalat in (via faktura) nu när priset sänks?

Om du har Komplettpaketet och har betalat i förskott med faktura, förlängs din prenumeration automatiskt och kommer att räcka längre (gäller endast kunder som har gjort en betalning som sträcker sig in i september).

Hur påverkas jag som betalar med autogiro nu när priset sänks?

Om du har Komplettpaketet och betalar med autogiro, dras det nya priset i slutet av augusti eftersom du betalar din prenumeration i förskott.

Vad blir det för skillnad för mig som har Plus?

Du som är Pluskund berörs inte av det förändrade antalet utgivningsdagar, som bara rör papperstidning och e-tidning. Tvärtom kommer vi kunna leverera fler och bättre lokala nyheter till dig på sajten och i appen, eftersom vi gör en stor lokal satsning med egen chefredaktör och utökad redaktion.

 

*Gäller privatkunder.

**Förmånen gäller prenumeranter på nyhetspaket Komplett eller Plus Premium och går endast ta del av med en pågående prenumeration på Ljusdals-Posten. Vid eventuell uppsägning av prenumerationen på Ljusdals-Posten avslutas automatiskt tillgången till DN Digital Bas.

Om du har specifika frågor rörande just din prenumeration, kontakta kundservice.