Frågor och svar om nya utgivningsdagar för Söderhamns-Kuriren

När händer detta?
Förändringen av antalet utgivningsdagar träder i kraft den 1 oktober. För Söderhamns-Kuriren innebär det att det sista “vanliga” numret kommer ut den 30 september, och det första “nya” numret den 1 oktober.

Varför får Söderhamns-Kuriren färre utgivningsdagar?
Vi gör en storsatsning på vår lokala närvaro. För att kunna hålla löftet att leverera fler och bättre lokala nyheter till dig, behöver vi möblera om bland våra resurser. Färre utgivningsdagar gör det ekonomiskt möjligt. Det är kostsamt att trycka och dela ut papperstidningar, nu kommer vi istället kunna lägga pengarna på ännu bättre lokaljournalistik.

Vilka dagar kommer tidningen ut efter förändringen?
Förslaget innebär att Söderhamns-Kuriren (både papperstidningen och e-tidningen) går från utgivning sex dagar i veckan till tre – måndag, onsdag och fredag.

Kommer jag få färre/sämre nyheter nu?
Nej, tvärtom så gör vi en stor lokal satsning. Resurserna vi sparar på att pappers- och e-tidningen kommer färre dagar vill vi istället lägga på att producera fler och bättre lokala nyheter, både i tidningen och i våra digitala kanaler.

Kommer det en e-tidning de dagar det inte kommer en papperstidning?
Nej det gör det inte, däremot har du som vanligt tillgång till vår digitala bevakning på sajten och i appen, där du alltid kan ta del av lokala nyheter var och hur du vill.

Hur kommer det här att påverka prenumerationspriset? Får jag rabatt?
Ja, färre utgivningsdagar innebär ett sänkt prenumerationspris för dig som läsare. Alla prenumeranter kommer att få information om de nya priserna i god tid innan de träder i kraft.

Vad händer med Helgpaketet?
Helgpaketet utgår i samband med den planerade förändringen, mer information om detta kommer att skickas direkt till de kunder som berörs.

Vad blir det för skillnad för mig som har Plus Premium?
Du som har Plus Premium behåller samma pris som tidigare, och har fortsatt tillgång till alla Hälsinglands övriga e-tidningar.

Om du har specifika frågor rörande just din prenumeration, kontakta kundservice.