Information till dig med papperstidning

Från och med 1 oktober 2023 förändras antalet utgivningsdagar för Gefle Dagblad som papperstidning. Papperstidningen kommer att ges ut sex dagar i veckan. E-tidningen förändras inte, utan fortsätter att komma ut veckans alla dagar.

Vilka dagar kommer tidningen ut?
Från och med 1 oktober kommer Gefle Dagblad att komma ut sex dagar i veckan som papperstidning (måndag-lördag). E-tidningen, den digitala versionen av papperstidningen som också ingår i din prenumeration, fortsätter att komma sju dagar i veckan, även på söndagar.

Vad händer med helgpaketet?
För dig med nyhetspaketet Helg innebär förändringen att papperstidningen kommer två dagar i veckan (fredag-lördag).

Varför görs denna förändring?
Ökade kostnader för bland annat papper och bränsle gör att det blir allt dyrare för oss att trycka och dela ut papperstidningar. Med den här förändringen värnar vi journalistiken och det fria ordet genom att frigöra viktiga resurser till att utveckla journalistiken så att vi kan erbjuda våra läsare och prenumeranter en ännu bättre lokalbevakning. På www.gd.se och i nyhetsappen kan du som vanligt ta del av lokala nyheter dygnet runt, var och när du vill.

Vad händer med priset?
Våra prenumeranters läsvanor förändras i snabb takt. När allt fler väljer att läsa tidningen digitalt innebär det att kostnaden per utdelad papperstidning stadigt ökar. Därför kommer priset att förbli oförändrat.

Hur gör jag för att läsa e-tidningen?
Skapa konto
Här hittar du e-tidningen