Varför går det långsamt att bläddra i e-tidningen?

Om du upplever att det går långsamt att bläddra genom e-tidningen är svaret med all sannolikhet att du har en långsam uppkoppling mot internet.

E-tidningen innehåller relativt mycket data och det är alltid bäst att du har en bredbandsuppkoppling för att läsa e-tidningen.

Om du har bredband och använder trådlöst nätverk (wifi) kan det ha stor betydelse hur långt från din router du befinner dig.

Bäst är att mäta din uppkoppling genom tjänster som t.ex bredbandskollen.se eller speedtest.net

Mät uppkopplingen på samma plats där du brukar läsa e-tidningen. Testa gärna att flytta dig närmare din router för att mäta på nytt och se om något ändras.

Om du ansluter via mobilt bredband är hastigheten lägre, likaså om du ansluter via mobilens 3g-nät.

Om din uppkopplingshastighet är lägre än 5-10 Mbit/sekund kan du uppleva e-tidningen som långsam.

När du läser e-tidningen via webbläsare fungerar den som vanliga webbsidor, det vill säga att när du bläddrar fram i tidningen så hämtas nästa sida från servern, och vid långsam eller instabil uppkoppling kan du uppleva ”vit sida” under flera sekunder medan nästa uppslag hämtas.

Om du i stället använder våra appar för Android och IOS fungerar hämtningen annorlunda. Där ”för-laddas” fler sidor innan du hunnit bläddra framåt. I våra appar kan du också ”ladda ner” hela tidningen för att läsa senare i offline-läge.

Om du har långsam uppkoppling kan därför apparna ge en bättre upplevelse, i synnerhet om du laddar hem hela tidningen till offline-läge innan du börjar bläddra.

OBS! Om du använder Android är det viktigt att du uppdaterar till senaste version av appen.