Hur fungerar nyhetsappen?

Genom att ladda ned någon av våra nyhetsappar kan du ta del av nyheter och nyhetsflashar direkt i mobilen.

Öppna App Store (för iOS) eller Google Play (för Android) i din telefon och sök efter den titel du är intresserad av. Klicka på Hämta för att installera. När installationen är klar finns appen på din hemskärm.

I bilderna nedan visar vi hur Sydsvenskans nyhetsapp ser ut i en Iphone. Funktionerna är desamma för alla Bonnier News Locals titlar och fungerar på ett liknande sätt för Android-användare.

Välkomstguiden

När du öppnar appen första gången möts du av en välkomstguide som hjälper dig att komma igång. Genom att kryssa för de ämnen som du är intresserad av att följa är du säker på att inte missa några nyheter. Artiklar inom dessa områden dyker upp som pushnotiser i din mobil. Du kan välja så många eller så få ämnen som du vill.

Du kan också välja att tillåta platstjänster för att få annonser och erbjudanden från företag i närheten.

Startsidan i appen

Nu kan du börja använda appen. På startsidan hittar du ett urval av de senaste nyhetsartiklarna. Struktur och vinjetter är desamma som används på våra nyhetssajter för att göra det enkelt för dig att hitta. I bottenmenyn finns en navigationsmeny med tre flikar: Start, Innehåll och Mer.

Logga in

För att ta del av allt innehåll i appen behöver du logga in. Gå in under Mer i bottenmenyn. Där hittar du rubriken Logga in, klicka på den och skriv in samma inloggningsuppgifter som du använder på nyhetssajten eller i e-tidningsappen. Om du aldrig har loggat in behöver du först skapa ett digitalt konto. Här kan du läsa hur du gör. Under fliken Mer kan du också gå in om du i framtiden vill starta välkomstguiden på nytt, ändra notisinställningar eller skicka in nyhetstips.

Innehåll

Under fliken Innehåll i bottenmenyn hittar du de olika nyhetskategorierna som finns i appen.

• Just nu samlar nyheter om pågående händelser
  • Orter och platser gör det enklare för dig att hitta till dina lokalnyheter
  • Avdelningar innehåller nyheter uppdelade efter ämnen som Sport och Näringsliv
  • Längst ned på sidan hittar du också avdelningen Kund som länkar till Kundservice och våra tipsnummer.

Vi hoppas att du kommer att trivas med att använda nyhetsappen som en del av din dagliga nyhetsrutin!