Information till dig som prenumererar på papperstidningen eller e-tidningen

Från och med 1 mars 2024 förändras antalet utgivningsdagar för Dala-Demokraten som papperstidning och e-tidning. Papperstidningen kommer att ges ut tre dagar i veckan och e-tidningen fyra dagar i veckan.

Vilka dagar kommer tidningen ut?
Från och med 1 mars kommer Dala-Demokraten att komma ut tre dagar i veckan som papperstidning (tisdag, torsdag, lördag). E-tidningen, den digitala versionen av papperstidningen som också ingår i din prenumeration, kommer att komma ut fyra dagar i veckan (tisdag, torsdag, lördag och söndag)

Vad händer med Helgpaketet?
Helgpaketet försvinner och prenumerationerna flyttas automatiskt till paketet Digital Premium.
Självklart kan du välja att prenumerera på nyhetspaketet Total istället, med utgivningsdagar tisdag, torsdag och lördag. Kontakta kundservice för hjälp med byte av paket.

Varför görs denna förändring?
Ökade kostnader för bland annat papper och bränsle gör att det blir allt dyrare för oss att trycka och dela ut papperstidningar. Med den här förändringen värnar vi journalistiken och det fria ordet genom att frigöra viktiga resurser till att utveckla journalistiken så att vi kan erbjuda våra läsare och prenumeranter en ännu bättre lokalbevakning.

Vad händer med priset?
Våra prenumeranters läsvanor förändras i snabb takt. När allt fler väljer att läsa tidningen digitalt innebär det att kostnaden per utdelad papperstidning stadigt ökar. För en långsiktig satsning på att behålla vår kvalitativa lokaljournalistik kommer priset på både pappers- och e-tidning att förbli oförändrat.

Hur gör jag för att läsa e-tidningen?
Har du inte använt e-tidningen förut behöver du först skapa ett konto hos oss. Det gör du genom att gå till dalademokraten.se/skapakonto och fylla i dina uppgifter. Ditt kundnummer hittar du på din faktura. Logga därefter in på etidning.dalademokraten.se för att läsa din e-tidning.