Frågor och svar om förändrade utgivningsdagar på Nya Ludvika Tidning och Södra Dalarnes Tidning

När händer detta?

Förändringen av antalet utgivningsdagar genomförs 1 september.

Varför görs detta?

Vi gör en storsatsning på vår lokala närvaro, med egen chefredaktör och utökad redaktion. För att kunna hålla löftet att leverera fler och bättre lokala nyheter till dig, behöver vi möblera om bland våra resurser. Vi tillför lokala redaktionella resurser, och gör det ekonomiskt möjligt genom att göra den här förändringen.

Kommer jag få färre/sämre nyheter nu?

Nej, tvärtom så gör vi en stor lokal satsning. Tidningen har fått en egen chefredaktör och fler reportrar på plats. Även om pappers- och e-tidningen kommer färre dagar, kommer du få fler och bättre lokala nyheter dygnet runt i våra digitala kanaler (som också ingår i din prenumeration).

Vilka dagar kommer tidningen ut efter förändringen?

Södra Dalarnes Tidning och Nya Ludvika Tidning kommer istället för sex dagar i veckan, nu komma ut tre dagar i veckan – tisdag, torsdag och lördag.

För att ta del av nyheter från Dalarna övriga dagar, tipsar vi om att läsa Falu Kuriren, Borlänge Tidning eller Mora Tidning som e-tidning. De ingår i ditt Komplett- eller Plus Premiumpaket.

Kommer det komma ut en e-tidning de dagar som det inte kommer en papperstidning?

Södra Dalarnes Tidning och Nya Ludvika Tidning kommer inte att komma som e-tidning de dagar som det inte kommer en papperstidning. Däremot kan du som vanligt läsa FaluKuriren, Mora Tidning och Borlänge Tidning som e-tidning. Och ytterligare ett tjugotal dagstidningar! Här hittar du alla e-tidningar.

Hur kommer det här att påverka prenumerationspriset? Får jag rabatt?

I samband med förändringen sker en prisreducering, dvs priset på Komplettpaketet (där både papperstidningen, e-tidningen och allt digitalt innehåll ingår) sänks.

Nuvarande pris för sex dagar med Södra Dalarnes Tidning eller Nya Ludvika Tidning är 389 kr/månad. Efter förändringen kostar en Komplett-prenumeration 299 kr/månad. Här ingår också helgmagasinet Pralin.*

Du som har Plus Premium (bara e-tidning och allt digitalt innehåll) behåller samma pris som tidigare, och har fortsatt tillgång till alla (ett tjugotal) e-tidningar inom koncernen.

Vad händer med Helgpaketet?

Helgpaketet utgår. Om du idag prenumererar på Helgpaketet kommer du automatisk att flyttas över till Plus Premium (där e-tidningen och allt digitalt innehåll på sajt och i app ingår). Mer information om detta skickas till dig separat.

Vad händer med de pengar jag redan har betalat in (via faktura) nu när priset sänks?

Om du har Komplettpaketet och har betalat i förskott med faktura, förlängs din prenumeration automatiskt och kommer att räcka längre (gäller endast kunder som har gjort en betalning som sträcker sig in i september).

Hur påverkas jag som betalar med autogiro nu när priset sänks?

Om du har Komplettpaketet och betalar med autogiro, dras det nya priset i slutet av augusti eftersom du betalar din prenumeration i förskott.

Vad blir det för skillnad för mig som har Plus?

Du som är Pluskund berörs inte av det förändrade antalet utgivningsdagar, som bara rör papperstidning och e-tidning. Tvärtom kommer vi kunna leverera fler och bättre lokala nyheter till dig på sajten och i appen, eftersom vi gör en stor lokal satsning med egen chefredaktör och utökad redaktion.

Vad händer med Pralin?

Pralin förändras inte. Om du prenumererar på papperstidningen kommer du fortsatt att få Pralin i postlådan tillsammans med lördagstidningen.

 

*Gäller privatkunder.

Om du har specifika frågor rörande just din prenumeration, kontakta kundservice.