Frågor och svar om förseningarna

Varför är min tidning sen?
Den 2 maj bytte vi tryckort för AB och GD från Gävle till Falun. Tryckpressen i Gävle stängdes. Trots noggranna förberedelser har vi haft inkörningsproblem, inte bara ett återkommande utan flera olika problem under dessa dagar som vi har löst allt eftersom. Samma dag genomförde Tidningstjänst (TAB) en omläggning av samtliga distrikt i Gävle – för tidningsdistributörerna innebär det nya rutiner, nya sträckor och för en del, större distrikt att hinna med under natten. Av erfarenhet vet vi att det tar upp till två veckor att få de nya rutinerna att på plats.

Varför gjordes bådas dessa (beskrivna ovan) förändringar samtidigt?
Distriktsomläggningen i Gävle var planerad sedan länge. I vår planering när det gäller flytt av trycket från Gävle till Falun låg övergången initialt tidigare under våren. Dessvärre tillstötte olika tekniska utmaningar som vi inte räknat med och övergången senarelades. Så här i efterhand kan vi konstatera att vi skulle gjort förändringarna vid två olika tillfällen.

Jag har inte fått min tidning över huvud taget

Orsaken till detta är detsamma som ovan.
Du vet väl att du har tillgång till e-tidningen som är en kopia av papperstidningen, den finns tillgänglig från klockan 01.00 på arbetarbladet.se och gd.se eller via e-tidningsappen i din mobil eller läsplatta.

Hur länge ska det här hålla på?
De närmaste dagarna kommer vi att trycka AB och GD i Sundsvall så att vi i lugn och ro kan jobba vidare med att produktionssäkra vår tryckerianläggning i Falun. Att flytta trycket till Sundsvall är en ren säkerhetsåtgärd för att trygga utgivningen av tidningarna till våra kunder. Vi kommer att trycka där så länge vi bedömer det som nödvändigt.

Jag vill ha kompensation för de dagar som min tidning varit uteblivit.
Självklart, kontakta vårt Kundcenter så ordnar vi att du får kompensation: 026-54 10 70

Varför är inte de sena sportnyheterna med i tidningen?
För att skapa ytterligare marginal under en period i syfte att säkerställa produktionen har vi valt att tidigarelägga redaktionens lämning till tryckeriet. Detta drabbar framförallt innehållet i vår sportdel. Detta kommer successivt att flyttas tillbaka, det är en högst temporär lösning. De senaste sportnyheterna hittar du alltid på arbetarbladet.se och gd.se

Vad gör ni för att lösa problemen?
Vårt tryckeriteam i Falun arbetar dygnet runt för att säkerställa produktionen. Vi följer utvecklingen dag för dag och vi arbetar febrilt för att du som kund ska få din tidning på morgon – precis som förut.

Jag vill säga upp min tidning!
Kontakta vårt Kundcenter: 010-709 79 00 så hjälper vi dig.